Zdravljenje

Laserski poseg

Eden najprijaznejših načinov zdravljenja krčnih žil je laserski poseg. Poseg običajno poteka v lokalni anesteziji in lahko že isti dan zapustimo bolnišnico. Bolniški stalež je odvisen od delovnega mesta in traja od nekaj dni do dveh tednov. Nekateri bolniki gredo že dan po posegu v službo. Potrebno je kompresijsko povijanje ali nošenje kompresijskih nogavic mesec dni.

Laserski poseg izkušnja

Dolga leta sem imela utrujene, težke otekle noge. Nosila sem kompresijske nogavice, ki so mi precej pomagale. Težave z žilami so v družini. Opravljam sedeče in stoječe delo. Težave so se intenzivirale pri stoječem delu. Odločila sem se za ultrazvočni Dopplerski pregled, ki je pokazal, da so prizadete venske zaklopke žil na stegnu. Žilni kirurg mi je priporočil laserski poseg. Zaradi dolgih čakalnih vrst sem se odločila za samoplačniški pregled. Cena je bila kar velik zalogaj zame, vendar sem operacijo lahko plačala na 6 obrokov, kar je bilo zame sprejemljivo.

Operacija je bila izvedena na soboto. V tekočem tednu sem pri izbranemu zdravniku opravila laboratorijske preiskave, ki so bile v redu in so omogočale poseg. Že eno uro po operaciji sem začela s hojo. V ambulanti so mi nato previli rane na nogi in sem kmalu zapustila ordinacijske prostore. Že isti dan sem hodila 5 minut vsako uro do večera. Zvečer sem si aplicirala injekcijo proti strdkom. Bolečina je bila minimalna, nisem potrebovala tablet proti bolečini. V ponedeljek sem šla na preobvezo rane k svoji zdravnici. Bilo je še nekaj izcedka iz luknjic, kjer so bile operirane krčne žile. V torek se je izcedek popolnoma umiril. Noga je bila lahka, počutje je bilo v redu. V sredo sem se vrnila na delovno mesto. 11 dni po posegu sem opravila kontrolo pri operaterju, bilo je nekaj modric, kar pomeni običajni potek po laserski operaciji. 

Priprave in poseg so potekale v redu. Sedaj so noge lahke, kompresijskih nogavic ne nosim več.

Radiofrekvenčni poseg

Radiofrekvenčni poseg je podoben laserskemu posegu, v nekaterih primerih daje prednosti pred laserskim posegom. Oglejte si video posnetek: 

Sklerozacija

Sklerozacija se uspešno uporablja pri zdravljenju drobnih žilic. Oglejte si video posnetek:

Zadovoljen bolnik
Show More
Pregledi in ultrazvočna preiskava krčnih žil

Ambulanta za krčne žile

"Diagnostični center Murgle"

 

Cesta v Mestni log 55

1000 Ljubljana
 

ambulanta@pozdravi.si

Tel.: 051-387-315

 

Najdite nas
  • Wix Facebook page
  • Twitter Classic
  • Google+ App Icon

© 2015 by Venula d.o.o.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now